۲۴ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۱۶:۴۴

دبیر کل سازمان معاهده امنیت مشارکتی :

ایران می تواند به عضویت CSTO ملحق شود / استقرار سامانه موشکی تهدیدی برای معاهده امنیت مشارکتی است

ایران می تواند به عضویت CSTO ملحق شود / استقرار سامانه موشکی تهدیدی برای معاهده امنیت مشارکتی است

دبیر کل سازمان معاهده امنیت مشارکتی اعلام کرد که ایران می تواند در صورتی که درخواست کند به عضویت این سازمان در آید.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترفکس، "نیکولای بودیوژا"(Nikolai Bordyuzha) دبیرکل این سازمان در یک کنفرانس مطبوعاتی در روز دوشنبه در مسکو گفت :"سازمان معاهده امنیت مشارکتی یک سازمان باز است و اگر ایران بر اساس و مطابق با منشور ما درخواست کند ما درخواست آنها را بررسی می کنیم".

در حال حاضر کشورهای ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان در سازمان معاهده امنیت مشارکتی عضویت دارند.

وی همچنین گفت که سازمان معاهده امنیت مشارکتی در چندین ماموریت امنیتی با ایران همکاری می کنند.

بودیوژا گفت : تماس های ما با ایران به ویژه  در زمینه مبارزه با قاچاق مواد مخدر در آسیای میانه قوی است.

به گزارش ریانووستی دبیر کل سازمان معاهده امنیت مشارکتی  در ادامه در رابطه با استقرار سامانه دفاع ضد موشکی اعلام کرد که استقرار تجهیزات سپر ضد موشکی آمریکا در اروپا تهدیدی برای کشورهای عضو سازمان معاهده امنیت مشارکتی  ایجاد می کند.

آمریکا در ماه ژانویه سال جاری (2007) به دو کشور لهستان و جمهوری چک که پیشتر از اقمار شوروی بودند و درحال حاضر از اعضای اتحادیه اروپا و ناتو هستند، پیشنهاد داد تا یک سامانه دفاع ضد موشکی شامل 10 موشک رهگیر در لهستان و یک سیستم راداری در جمهوری چک را در خاک آنها مستقر کند.

واشنگتن هدف از استقرار این سیستم دفاع ضد موشکی را مقابله با تهدیدهای موشکی کشورهایی همچون کره شمالی و ایران برای منافع ایالات متحده اعلام کرده، اما به باور روسیه، از آنجا که تهران و پیونگ یانگ از توان چندانی برای تهدید آمریکا برخودار نیستند، لذا هدف این سیستم در راستای نظارت بر توان موشکی روسیه است.

به گزارش مهر، آمریکا همچنین تمایل خود را برای استقرار رادار موشکی در منطقه قفقاز نیز اعلام کرده است.

گفته می شود دو کشور گرجستان و آذربایجان مکان های بالقوه برای استقرار این سامانه هستند، اما این مسئله و استقرار چنین سامانه ای تاکنون اعلام نشده است.

به گفته بودیوژا آنچه که اخیراً در خصوص جذب کشورهای جدید به ناتو انجام می شود، احداث رادارها، فرودگاه ها، تلاش برای استقرار سیستم های ضد موشکی چه در اروپای شرقی و چه در قفقاز و آسیای میانه علائم بسیار نگران کننده ای می باشند.

بوردوژا گفت : "تمامی این امور در مجموع در راستای یک هدف بزرگ یعنی ایجاد زیرساخت های نظامی گسترده پیرامون روسیه، بلاروس و دیگر کشورهای عضو سازمان معاهده امنیت مشارکتی  انجام می شود. این مجموعه ها مؤسسات کشاورزی نیستند که بتوان از آنها برای رفاه مردم استفاده نمود. اینها زیر ساخت هایی هستند که برای فعال نمودن آنها هزینه می شود. چه دلیلی برای هزینه کردن صد ها میلیون دلار وجود دارد؟ این اسلحه ای فشنگ گذاری شده است و من مفهوم توضیحات دیپلمات های غربی در خصوص اینکه این امور علیه روسیه نیست را درک نمی کنم".

کد خبر 486121

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha